[...] miesiącu przekazać. Jest to najczystsza esencja treningu interwałowego... Z powyższego cytatu wyczytać można jaki mamy rodzaj wypoczynku , jaką ogromną rozpiętość przejawia stosunek czasu pracy do odpoczynku , genialnie ukazuje złozoność rodzajów podejmowanej pracy i wpływu na nasze życie... Ok rozpędziłem się przyznaje , jednakże przyznam się [...]
[...] właściwości wykazują preparaty otrzymane z roślin rosnących w swoim naturalnym, pierwotnym środowisku) oraz proces technologiczny, gdyż mają one wpływ na zawartość i stosunek poszczególnych flawonolignanów i diastereoizomerów. Problem jaki dotyczy sylimaryny, jest jej stosunkowo niska biodostępność. Jest słabo rozpuszczalna w wodzie, co [...]
[...] wartość. Dlaczego bilans azotu? Ponieważ pierwiastek ten wchodzi w skład białek (stanowi około 15%jego masy), a dokładnie ich grup aminowych (NH2). Bilans azotowy to stosunek ilości azotu przyswojonego z pokarmu do tego wydalonego. Informuje on nas, który z kierunków przemian metabolicznych przeważa (mogą one także znajdować się w stanie [...]
[...] miesiącu przekazać. Jest to najczystsza esencja treningu interwałowego... Z powyższego cytatu wyczytać można jaki mamy rodzaj wypoczynku , jaką ogromną rozpiętość przejawia stosunek czasu pracy do odpoczynku , genialnie ukazuje złozoność rodzajów podejmowanej pracy i wpływu na nasze życie... Ok rozpędziłem się przyznaje , jednakże przyznam się [...]
[...] przyzwyczajeń związanych ze sposoobem odżywainia. Na jego podstawie dowiedziono, że poziom całkowitego cholesterolu wzrósł o 4%, natomiast HDL o 10%. Zarówno stosunek cholesterolu calkowitego do HDL, jak trójglicerydy oraz LDL nie uległy znaczącej zmianie. U osób zdrowych jajek nie należy rygorystycznie ograniczać - to [...]
[...] powinno być przyjęte po treningu w piatek zrobionym najlepiej wieczorem (tym zajmiemy się w punkie dotyczącym treningu) razem z szybko działającą serwatką w ilości 50 gram (stosunek 2:1, można trochę zmieniać ilość). Następnego dnia pochłaniamy jakieś 700 gram węgli, wraz z niezmienną ilością białka czyli 160 gram. Pytanie a co z tłuszczem? Czy [...]
Witam wszystkich . Dolaczam do grona blogowiczow , bo chce sie z Wami dzielic swoimi osiagnieciami i korzystac z cennych porad fachowcow. Tu bede glownie mowic o ewentualnych sukcesach i porazkach. Moim celem jest glownie redukcja. Dochodzic bede do niej dwoma etapami. Etap I - REDUKCJA - DIETA I AEROBY Do konca sierpnia zrzucam kilogramy. [...]
Dieta do oceny - zastrzegam ze przydługie - proszę cierpliwość - pisze pierwszy raz - nie znam się na tym a poniżej starałem się wszystko możliwie dokładnie opisać - także wątpliwości i zapytania: Dane Waga: 55 kg Wzrost: 175 cm Wiek 26 lat Typ: ektomorfik Trenig: brak Cel: przyrost masy Trochę o sobie: Jestem Jan - tak czytałeś już o mnie [...]
[...] kolejny, bazowanie na sprawdzonych substancjach, które współgrają ze sobą, daje gwarancje zadowolenia osób stosujących preparat. 40 porcji Fat Burnera za 40 zł sprawia, że stosunek cena-jakość jest na wysokim, wyśrubowanym poziomie. Nawet gdy będzie konieczność zwiększyć ilość kapsułek w porcji dziennej, nadal mamy do czynienia z produktem [...]
[...] technologicznej i przygotowania do spożycia; stan uzębienia konsumenta; motoryczna i wydzielnicza sprawność układu pokarmowego. Współczynnik strawności jest to procentowy stosunek strawionej i wchłoniętej ilości składnika odżywczego do ilości tego składnika spożytego z pokarmem Za pewny wskaźnik strawności produktu uznaje się jego czas [...]
[...] pozytywny wpływ na układ krzepnięcia krwi. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe należy spożywać na poziomie 6-11% zapotrzebowania energetycznego. Bardzo ważny jest odpowiedni stosunek kwasów Omega 3 i Omega 6. Stosunek kwasów omega-3 do omega-6 powinien wynosić około 1:5. Tymczasem w diecie przeciętnego Polaka zbyt dużo jest kwasów tłuszczowych [...]
[...] powinno być przyjęte po treningu w piatek zrobionym najlepiej wieczorem (tym zajmiemy się w punkie dotyczącym treningu) razem z szybko działającą serwatką w ilości 50 gram (stosunek 2:1, można trochę zmieniać ilość). Następnego dnia pochłaniamy jakieś 700 gram węgli, wraz z niezmienną ilością białka czyli 160 gram. Pytanie a co z tłuszczem? Czy [...]
[...] wykonanej pracy pomiędzy obiema grupami. Zaobserwowano, że osoby które regularnie biorą udział w wysoko intensywnych ćwiczeniach mają mniej grubych fałd skórnych i mniejszy stosunek obwodu pasa do bioder (WHRs waist-to-hip-ratios) niż osoby, które uczestniczyły w ćwiczeniach o mniejszej intensywności. Po analizie kowalencyjnej wykonanej w celu [...]
[...] organizmu. Są między innymi źródłem energii, utrzymują w odpowiednim stanie nasz układ sercowo-naczyniowy czy układ hormonalny itp. Powinniśmy też wiedzieć, że odpowiedni stosunek kwasów tłuszczowych omega-3 do omega-6 jest co najmniej 1 do 4. Źródłami tłuszczy są: * tłuste ryby morskie - to bogactwo dlugołańcuchowych wielonienasyconych kwasów [...]
[...] tzw.wagowiczów). Statystycznie istotne obniżenie w diecie zawartości węglowodanów o 30% w stosunku do wartości proponowanych przez Celejową(1981) czy Nockera(1980). Wzajemny stosunek ilościowy pomiędzy białkiem, tłuszczem i węglowodanami wynosił odpowiednio 1:0,98:2,81 przy zalecanym ogólnie 1:0,99:3,99. Dzienna podaż w CAŁODZIENNEJ RACJI [...]
[...] korzysta z tak zwanej „elastyczności metabolicznej” (ang. metabolic flexibility), czyli w zależności od intensywności wysiłku oraz dostarczanych pokarmów definiuje sobie stosunek tłuszczu i węglowodanów z jakich korzysta w trakcie wysiłku. Zatem jak to jest i co trzeba zrobić by nasz organizm preferował (zwłaszcza w długich sportach [...]
[...] Grupa niskowęglowodanowa, po trzech miesiącach przyjmowała średnio 15 procent kalorii z węglowodanów, 25 procent z białka i 57 procent z tłuszczu. Po sześciu miesiącach stosunek ten wynosił 30 procent z węglowodanów, 23 z białka i 46 z tłuszczu. Grupa niskotłuszczowa przyjmowała średnio 54 procent kalorii z węglowodanów, 18 procent z białka [...]
[...] (bez kromki) tylko po to, zeby zachowac bialko? :) Moze jest cos lepszego zamiast tego... -Kielbasa szynkowa indyka. W zyciu o takiej nie slyszalem, ale miala najlepszy stosunek (bialko/tluszcze/WW) W ogole to zauwazylem, ze strasznie trudno dobrac produkty tak, zeby stosunek (bialko/tluszcze/WW) byl korzystny. Zwlaszcza gdy trzeba wybrac [...]
[...] na lądzie. Obliczyłem zapotrzebowanie i wyszło ok. 5000 kcal, Jednak chcę nieco zrzucić, dlatego mały deficyt. Pływam głównie 100 i 200 m motylkiem. Polecono mi kiedyś stosunek składników odżywczych : 14 % białka, 31 % tłuszczu i 55 % węglowodanów. 1 trening w wodzie zaczynam o godzinie 6:00, drugi o 15:00, po czym następuje trening na [...]
[...] w obrębie układu nerwowego. Wprowadzenie kwasów omega-3 do codziennego jadłospisu pomaga wyrównać różnice między w/w kwasami a kwasami omega-6 i wyrównuje niekorzystny stosunek tych dwóch grup kwasów. UKŁAD SERCOWO-NACZYNIOWY Kwasy omega-6 ułatwiają zwiększenie utlenienia cholesterolu LDL (złego). Taki utleniony cholesterol odkłada się w [...]